Изаберите писмо
Организациона схема
регионална развојна агенција
Регионална развојна агенција Браничево Подунавље
КЗМ
Канцеларија за младе општине Мало Црниће
Мапа приступачности
Continental turs Kula

Predškolska ustanova „14. oktobar“ iz Malog Crnića organizovala je turnir u šahu 7. juna 2011. na nivou ustanove, u saradnji sa Šahovskim savezom iz Požarevca. Uz veliku pomoć predsednika šahovskog saveza prof. Šuhartovića, njegovih saradnika i svesrdnu pomoć načelnika Braničevskog okruga gospodina Gorana Petrovića, koji je podelio medalje deci za postignute uspehe.

Tom prilikom takmičila su se deca mlađeg uzrasta od 4 i 5 godina u brzom ređanju figura i deca predškolskog uzrasta koja su igrala šah. Postignuti rezultati bili su veoma dobri za decu tog uzrasta, nakon vežbanja odsamo dva meseca. Deca, roditelji i vaspitači veoma su zadovoljni inicijativom direktorke ove ustanove, da se uvede šah u vrtić, jer doprinos u razvoju dece je višestruk kao što je razvijanje logičkog mišljenja, upornosti, takmičarskog duha, smanjenje agresivnog ponašanja, kvalitetnije druženje sa roditeljima, itd.

Nadamo se da će se u narednoj godini nastaviti i omasoviti članstvo dece u šahovskom savezu i da će deca uživati igrajući šah tokom školovanja.

 

 

 

 

Rec naroda 14.06.2011

 

 

Nakon što je akcija „Naučimo šah kroz igru“, kao pilot program uspešno realizovana u dečjim vrtićima Požarevca, u nju su se uključili i mališani iz Malog Crnića. Zahvaljujući velikoj agilnosti i entuzijazmu, kako direktorke PU „14 Oktobar“ Mirjane Milošević , tako i vaspitačica iz Salakovca, Šapina, Smoljinca, Boževca i Malog Crnića, mališani uzrasta 4-6 godina iz ovih vrtića su za samo 2 meseca savladali osnove drevne šahovske igre i odigrali svoj prvi turnir. Turnir je održan 7. juna u vrtiću u Malom Crniću.

 

Mlađa deca (4-5 godina) su se takmičila u brzom ređanju figura. Turnir je otvorio i medalje pobednicima, a na ovoj priredbi su svi bili pobednici, uručio načelnik Braničevskog upravnog okruga Goran Petrović.

Deca starijeg uzrasta (predškolci) odigrala su turnir od 5 kola po švajcarskom sistemu. Prvo mesto osvojili su: Luka Ivić iz Malog Crnića, Ana Bogdanović iz Šapina i Danilo Miljković iz Malog Crnića sa po 4 poena. To je znak ne samo talenta dece, već i toga da su vaspitačice veoma odgovorno odradile svoj posao. Medalje u ovoj konkurenciji uručila je Mirjana Milošević. Naravno, i ovde su sva deca pobedila. Dodeli medalja i proglašenju pobednika prisustvovali su i roditelji dece i time doprineli da ova manifestacija bude još zvaničnija i lepša.

Branislav Šuhartović, predsednik Šahovskog saveza Braničevskog okruga, najavio je da će se od jeseni akcija „Šah u vrtiće“ proširiti i na ostale opštine Okruga. U toku leta će se održati dodatna obuka šahovskih instruktora, čime će se kvalitet obuke dići na viši nivo.

Organizator takmičenja u Malom crniću bio je Šahovski savez Braničevskog okruga uz tehničku organizaciju PU „14. Oktobar“.

R. N.Оставите одговор

Електронске грађевинске дозволе
Email
Email za mesne kancelarije i sluzbenike
Email за службенике и месне кацеларије
„Пази друге, мисли на себе!
Архива